Snururi/Ghirlande din ata, pentru decorarea localului

 
Aceste ghirlande le poti folosi cu succes pentru a decora localul, decoratiunile de pe mese, bufetul suedez cu prajituri, scaunele invitatiilor, vazele in care vei pune aranjamentele florale, oglinzile de la masinile invitatiilor, sau chiar mesele!

Pentru confectionarea acestor ghirlande, ai nevoie de o prietena :), multe fire de ata (poti folosi fire de lana, mohair, snur, sau orice alt fir gros), si un foarfece.

Asadar, la un capat de fi trebuie sa fii tu, iar la capatul celalalt, prietena ta. Lungimea ghirlandei (distanta dintre voi doua) o alegi tu in functie de cat de lungi doresti sa iti iasa ghirlandele, insa nu uita ca la sfarsit aceasta lungime se va injumatati. Trebuie sa tineti foarte bine capetele de ata, astfel incat sa nu le scapati. Trece ghemul de ata de la una la alta pana iese un snur mai gros si bine intins (intre 10 si 20 de fire). Cand consideri ca este suficent de grosut, taie capatul de ata de la ghem.

Rasuciti snurul (atat tu cat si prietena ta), in directii opuse. De exemplu, tu rasucesti in dreapta ta, iar prietena ta rasuceste in dreapta ei (stanga ta). Faceti acest lucru pana cand snurul este foarte bine intins si rasucit.

Cand sunteti gata, veniti una spre alta si uniti cele doua capte ale snurului. Acesta se va rasuci si vor forma un snur spiralat (daca va permite lungimea snurului, inainte de a uni cele doua capete, este bine sa tineti jumatatea snurului distantata de acestea, astfel incat atunci cand uniti cele doua capete sa iasa un snur perfect spiralat, defiind necesar sa il mai aranjati la final). Inoada capatul snurului astfel incat sa nu se desfaca!

Poti face aceste ghirlande din diferite culori si tipuri de fire!

Enjoy! ;)
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu