Locul copiilor la o nunta


De cele mai multe ori copiii care participa la o nunta sunt amuzanti tocmai prin stangacia si micile gafe facute, care destind atmosfera. Imaginati-va cum ar arata o fetita si un baiat imbracati frumos asemeni mirilor, care sa arunce petale zburdand sau sa duca pernuta cu verighete impiedicandu-se de sireturi.

In cazul in care nu doriti prezenta unor copii la nunta, este bine sa specificati politicos acest lucru si sa mentionati ca invitatia este valabila doar pentru membrii adulti ai familiei si ca nu exista conditii pentru a veni insotiti de copii. Dorinta voastra trebuie exprimata foarte clar si cu siguranta sinceritatea va fi apreciata si  inteleasa corect. 
Daca totusi prezenta copiilor la nunta voastra nu va deranjeaza, iata cateva idei care va vor fi de ajutor atat voua cat si copiilor...idei care ii vor ajuta sa se simti si ei bine, si totodata ii vor tine ocupati:
  • In primul rand copii nu trebuie sa stea izolati la petrecere, ci trebuie integrati in atmosfera de sarbatoare.
  • Daca la nunta vor fi prezenti mai multi copii este bine sa fie grupati toti la aceeasi masa, ba mai mult, le puteti amenaja un loc special de joaca. Daca localul va permite, folositi-va de un separeu, o gradina unde sa aduceti cateva jucarii care sa le asigure distractia micilor invitati. Un spatiu la discretia lor va face minuni cu micii neastamparatii.  
  • Chiar si grupati la o masa sau intr-o zona special amenajata, copii au nevoie de supravegherea unei persoane dedicata acestei sarcini. Pentru a va bucura in liniste de seara nuntii, ideal ar fi sa rugati o matusa sau o verisoara mai mare sa va ajute cu supravegherea celor mici. Rolul unui astfel de supervizer nu trebuie subestimat, chiar va fi de un real ajutor iar voi, mirii, o sa va puteti distra in voie alaturi de invitatii vostri.
  • Daca nu aveti multi copii mici la nunta, puteti rezerva un loc chiar langa parintii acestora pentru a putea fi aproape si usor de supravegheat.
  • O varianta si mai tentanta pentru cei mici, poate fi angajarea unui clovn care sa-i antreneze in jocuri diferite, sa-i picteze pe fete si sa construiasca figurine din baloane. Astfel copii se vor simti la fel de rasfatati ca si parintii lor si in plus isi vor aminti cu drag de seara nuntii. Sa apelezi la o persoana specializata in ingrjirea prichindeilor este poate varianta cea mai potrivita pentru a te asigura ca distractia celor mari nu va fi perturbata.
  • Daca bugetul va permite, puteti inchiria 1-2 camere (in functie de numarul de copii prezenti) in care cei mici sa se retraga la somn atunci cand obosesc.
  • Nu uitati sa comandati meniuri speciale pentru cei mici. Ei au nevoie de mancaruri usoare, fructe, dulciuri si evident sucuri naturale asortate cu umbrelutze colorate. Daca optezi pentru un astfel de meniu, vei economisi chiar din bugetul nuntii.
  •  Pentru a le distrage atentia celor mici, ar fi bine sa-i ademeniti cu cateva jucarii oferite cadou de catre miri. Vor fi fascinati ca au primit daruri la o astfel de petrecere si isi vor avea parte de o preocupare pe gustul lor.
  • Orice cadou oferit celor mici se poate transforma intr-un cadou pentru cei mari care vor scapa de griji si vor savura in tihna petrecerea organizata de miri. Prin urmare ademeneste-i pe cei mici cu baloane, acadele sau carti de colorat si vei fi scutit de suprize nedorite.
  • Un alt truc ar fi amplasarea unui dvd cu plasma intr-o zona de lounge sau intr-o camera de hotel (daca exista posibilitatea) unde cei mici sa vizioneze filme pentru copii sau desene animate. Chiar si simpla conexiune a unui televizor la cablu poate face minuni cu micii neastamparati, care isi vor putea savura serialele preferate in liniste.
Cu copii sau fara, seara nuntii trebuie sa fie o petrecere pe cinste, asa ca nu scapati niciun detaliu din planificarea ei, mai ales cand este vorba de copiii invitatilor. Nu trebuie sa considerati prezenta celor mici o povara si transformati participarea lor la eveniment intr-un prilej de amuzament pentru invitati. Cu multa rabdare si punand in practica cateva din ideile noastre, veti reusi sa aveti o atmosfera destinsa. 
Ti-am pregatit si cateva fotografii care speram sa te inspire:



























































































2 comentarii:

  1. Avem cele mai simpatice Colturi de copii pentru nunti si botezuri :)
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=590615004318741&set=a.571581649555410.1073741830.401676916545885&type=1&theater

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Delia,

      daca doresti iti pot trece produsele sau serviciile pe care le oferi pe pagina noastra Servicii & Furnizori!

      O zi frumoasa!

      Ștergere